Søndag 23. juli

Fri adgang til Borggården med marked, håndverk, kunstutstilling, servering og avslapning. Det er et begrenset antall plasser på noen aktiviteter. Kjøp billetter på forhånd for å være på den sikre siden.

Kl 11:00

Mini-pilegrimen - Familieaktivitet

Gå Pilegrimsvandring med hele familien! Følg kartet og let etter Pilegrimsmerker rundt Borggården. Langs løypa er det 4 poster hvor det henger stempler som man skal stemple kartet med. Vis frem stemplene i infoboden og få en premie.

Gratis arrangement. Kart hentes i infoboden.

Escape Room i hvelvrommet - Familieaktivitet

Året er 1537 og erkebiskop Olav Engelbrektsson må flykte fra Trondheim. I alt kaoset finner han ikke den verdifulle Olavsøksen. De danske soldatene nærmer seg…

Er du flink til å løse koder og gåter? Ta med familien eller vennene dine, følg ledetråder og løs oppdraget før tiden går ut.

Pris per gruppe kr. 450. Grupper på inntil 6 personer. Oppmøte ved infoboden. Hver hele time fra 11.00-15.00. Varighet ca. 45 minutter. Egnet for hele familien. NB: ikke universell utforming.

Escape Room i kongekammeret - Familieaktivitet

Vi trenger din hjelp! Noen har stjålet den verdifulle lykkestatuetten. Vi mistenker at det er den onde kongen som har gjort det, fordi vi har nemlig funnet et kart som fører til kongens kammer …

Er du flink til å løse koder og gåter? Ta med familien eller vennene dine, følg ledetråder og løs oppdraget før tiden går ut.

Gruppepris kr. 450. Grupper på inntil 6 personer. Oppmøte ved infoboden. Hver hele time fra 11.00-15.00. Varighet ca. 45 minutter. Egnet for hele familien. NB: ikke universell utforming.

Steinhuggerverksted - Barneaktivitet

Lær å bruke feisel og meisel som en ekte steinhugger, og lag ditt eget steinhuggermerke i kleberstein.

Pris kr. 70. Kl. 11-16. Drop in-tilbud. Varighet ca. 45 min. Oppmøte i Borggården. Egnet for barn fra 5 år.

Kroneverksted - Barneaktivitet

Lag din egen glitrende krone inspirert av de ekte kronene til kongen og dronningen, som du kan se i Riksregalieutstillingen.

Pris kr. 70. Kl. 11-16. Drop in-tilbud. Varighet ca. 45 min. Oppmøte i Borggården. Egnet for barn fra 3 år.

Kl 12:00

Mini-arkeologen - Barneaktivitet

Bli med på arkeologisk utgraving i Erkebispegården og let etter spennende ting i jorda! Hva kan mynter, bein og glass fortelle oss om livet i Erkebispegården for mange hundre år siden?

Pris kr. 70. Oppmøte i Borggården. Varighet ca. 45 minutter. Egnet for hele familien.

Topptur på stillaset - Vandring

Bli med på en spektakulær vandring opp til toppen av det 12 etasjers høye stillaset på sørsiden av Nidarosdomen. Fra toppen av stillaset kan du titte ut igjennom små åpninger i stillasduken og nyte utsikten 32 meter over bakken.

Stillaset er for tiden arbeidsplassen til forskere og håndverkere fra Bygghytta ved Nidarosdomen, som er i gang med å kartlegge skader på stein og murverk på Sørgavlen, for å forberede neste store restaureringsprosjekt ved domkirka.

På sørsiden av Nidarosdomen, mot Erkebispegården, står et 12 etasjer høyt stillas. Her er håndverkere og forskere fra Bygghytta ved Nidarosdomen i gang med å kartlegge skader på stein og murverk, for å forberede det neste store restaureringsprosjektet ved domkirka. Under Sommer i Borggården inviteres publikum til å bli med på spennende vandringer på stillaset.

Sikkerhet:

Aldersgrense 12 år. Ta på gode sko. Personer som lider av hjerteproblemer, astma, epilepsi eller klaustrofobi, anbefales ikke å ta turen opp.

Pris kr 150. Oppmøte ved stillaset. Varighet ca 45 minutter. Aldersgrense 12 år. NB: Ikke universell utforming.

Kl 13:00

Gjøglerens festmåltid

Mat, musikk og teater i historiske omgivelser. Ta med familien på en forrykende forestilling i ærverdige Herresalen, og bli en del av et historisk festmåltid med gjøgleren, lensherren og datteren som ikke vil gifte seg. Det blir servert en tre retters lunsj, som både små og store kan like – inspirert av lensherrens overdådige måltider i riktig gamle dager. Festmåltidet er et samarbeid mellom NDR og måltidskokken, Inge Johnsen.

Pris kr. 320 for voksne og kr. 160 for barn. Oppmøte Herresalen. Varighet ca. 1 time og 15 minutter. Egnet for barn og voksne, fra 6 år og oppover.

Bygghyttas auksjon

Bygghytta ved Nidarosdomen auksjonerer bort unike gipsavstøpninger, steinskulpturer og blyglassarbeider.

Her er det mulig å tak i helt unike gjenstander fra Bygghytta sine dyktige håndverkere!

Kl 14:00

Mini-arkeologen - Barneaktivitet

Bli med på arkeologisk utgraving i Erkebispegården og let etter spennende ting i jorda! Hva kan mynter, bein og glass fortelle oss om livet i Erkebispegården for mange hundre år siden?

Pris kr. 70. Oppmøte i Borggården. Varighet ca. 45 minutter. Egnet for hele familien.


Kl 15:00

Historier i det skjulte rom - Familieaktivitet

Bak en gammel, knirkete jerndør i Erkebispegården skjuler det seg et rom fylt av spennende fortellinger. Du får høre historier om alt fra gamle konger, modige riddere og fryktelige troll. Bli med på en fortellerstund som er full av fantasi, skygger og magi.

Pris kr. 70. Varighet ca. 30 minutter. Oppmøte i kapellet i Erkebispegården. Egnet for hele familien. NB: ikke universell utforming.