Velkommen

Vanligvis tar guidene ved Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider (NDR) imot rundt 350 000 besøkende i Nidarosdomen og Erkebispegården i sommermånedene. De fleste er utenlandske turister, som legger inn et besøk i Nidarosdomen på vei til Nord-Norge eller fjordene på Vestlandet. I år blir det annerledes.

"Da det ble klart at vi kommer til å oppleve en sommer nesten uten utenlandske besøkende, ble vi nødt til å tenke nytt," sier Bjørgvin Thorsteinsson, direktør ved NDR. "Vi har lagt hodet i bløt for å finne ut hvilke trygge opplevelser vi kan tilby innbyggerne i byen – og regionen."

"Vi ønsker å lage et hyggelig sted å være for alle. Det er ikke så mye annet som skjer i byen for barn- og familier i sommer," sier Bjørgvin. "Og dessuten har mange fått kansellert ferieplanene sine. Vi ønsker derfor å skape et hyggelig byrom med mange ulike barneaktiviteter og store områder å slappe av på, slik at byens familier får følelsen av å være på ferie når de kommer inn i Borggården."

Og ideen kom ganske fort. Sommer i Borggården. Borggården, med sine 5500 m2 er et kjempestort byrom, som kan fylles med uteserveringer og familieaktiviteter – og samtidig være innenfor myndighetenes anbefalinger om avstand. Fra 10. juli til og med 2. august vil det bli kunstutstilling, håndverksdemonstrasjoner, escape room og ulike teaterforestillinger. Små arrangementer i store rom skal sikre at hensyn til smittevern blir ivaretatt.

Gjennom historien har Borggården vært en by i byen, full av folk og liv. I sommer vil den store plassen igjen fylles med liv.