Teater for store og små

Under Sommer i Borggården vil det spilles daglige teaterforestillinger kl. 12 og 14. NB: begrenset antall plasser.

3. og 4. juli: Den trøtte mannen - Jo Strømgren Kompani
Internasjonalt anerkjente Jo Strømgren Kompani kommer til Sommer i Borggården med en historie om en mann som ikke klarer å stå opp om morgenen. Den Trøtte Mannen forsover seg hver dag og ønsker for alt i verden å bli et A-menneske. Sjefen hans synes han er en dust, men etter å ha fulgt ham gjennom et strevsomt døgn vil vi kanskje se på ham som en helt.

Egnet for barn fra 5 år.

10. og 11. juli: Tornerose sett gjennom froskens øyne - Teater Fusentast
Tornerose-eventyret blir aldri utslitt. En vakker prinsesse, en kjekk prins, en ond heks og et happy ending er alt som skal til for å glede små barnesinn. Her blir eventyret tolket og presentert med ny vri, varme og underfundig humor. Tre frosker forteller hva som egentlig skjedde i palasset den gangen man glemte å invitere den trettende feen.

Egnet for barn fra 4 år.

17. og 18. juli: FORELSKA! Kompani Morell
«FORELSKA!» handler om hva som skjer i kroppen og i hjernen når man blir forelska.
Kompani Morell har tatt utgangspunkt i sine egne dagbøker, og deler blant annet om den håpløse forelskelsen som var så sterk at det fortsatt gjør litt vondt å tenke på det. Denne ærlige, uhøytidelige og humoristiske forestillingen gir kunnskap om egen kropp, og åpner opp for dialog rundt forelskelse og egne følelser.

Egnet for barn fra 10 år, ungdommer og voksne.

2. - 18. juli: Olav den hellige kommer tilbake - NDR

Olav Haraldsson våkner brått. Han vet ikke hvor han er eller hva som er hendt. Han treffer en liten jente som heter Emilie. Sammen drar de ut på en reise, for å finne ut hva som egentlig har skjedd. Han møter ulike mennesker, som alle er opptatt av Olav den hellige og Olavshistorien – men på hver sin måte.

Egnet for barn fra 6 år.

2. - 18. juli: Museumsloftet - Teater Basun
To merkelige fyrer rydder loftet på museet. Den ene ser aldri opp fra mobiltelefonen sin. Den andre er mest opptatt av å ta vare gullfisken sin i alt kaoset. De krangler hele tiden. Plutselig finner de en dør bak alt rotet, som ingen av dem har sett tidligere. Hva skjuler seg bak døren? Hvorfor kommer det merkelige lyder derfra? Klarer de å samarbeide om å få åpnet døren?

Egnet for barn fra 3-6 år.