Tegn Nidarosdomens nye glassmaleri

Nytt vindu

Alle som besøker Nidarosdomen, har lagt merke til de vakre blyglassvinduene. De er laget av kunstneren Gabriel Kielland for rundt 100 år siden. Men det finnes små vinduer i katedralens trappeganger og tårn, som bare har blankt glass. Nå skal noen av disse vinduene få glassmalerier med fine motiver i farget glass.

Tegn ditt forslag

Under Sommer i Borggården inviteres barn i alderen 6 – 16 år til å tegne forslag til motiver til det nye vinduet. Det er Rakel, lærling i Bygghytta ved Nidarosdomens glassverksted, som fikk ideen til å invitere barn og unge til en kunstnerisk konkurranse.

- Jeg gleder meg til å møte mange barn under festivalen og fortelle dem hvordan man lager glassmalerier. Unger har mye fantasi og er ikke redde for å uttrykke seg gjennom farger. Jeg tror at vi kan få mange fine forslag.

Sammen med den mer erfarne blyglasshåndverkeren, Ståle, står Rakel i Borggården under Sommer i Borggården, for å demonstrere hvordan man jobber med blyglass og glassmalerier.

- Folk i byen er glade i Nidarosdomen og veldig nysgjerrige på hvordan vi jobber med restaureringen. Under festivalen kan de komme til Borggården og se både steinhuggere, smeder, gipsmakere og blyglasshåndverkere i aksjon.

Tema "SOMMER"

Vinduene skal ha tema fra de fire årstidene og deltakerne oppfordres til å lage tegninger med tema sommer. Seks tegninger vil bli valgt ut og brukt som motiver i det nye glassmaleriet, som skal være en del av utsmykningen i katedralen i kanskje flere hundre år fremover.